Voor 15.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis!

 

0 items
Naar uw winkelmandje

 
28 September 2020

Alles over diamantgereedschap (10) - Polijstschijven voor nat gebruik

polijstschijven nat

Polijstschijven voor nat gebruik

KGS beschikt over een breed programma polijstschijven voor nat gebruik. Als u marmer of hardsteen moet polijsten, gebruikt u het best een KGS Telum® polijstschijf, de grote flexibiliteit maakt de schijf perfect voor rondingen! De KGS Speedline® Pronto werkt snel en agressief en levert een mooie glans.

Hieronder vindt u een compleet overzicht van ons aanbod diamantschijven voor nat gebruik. Weten welke schijf wanneer het beste te gebruiken? Lees dan snel verder.  

KGS Telum® diamantpolijstschijf

Diamantschuurschijf met uniek KGS Telum® patroon. Het in elkaar grijpende patroon zorgt voor continu contact met het werkoppervlak en geeft veel comfort tijdens het werken. De KGS Telum® schuurschijf is geschikt voor het bewerken van traditionele materialen, zoals marmer en Belgische hardsteen. Daarnaast is de schijf ook uitstekend te gebruiken voor het bewerken van graniet of composiet.

 

De KGS Telum® schuurschijf is zeer flexibel, waardoor deze ideaal is voor het schuren en polijsten van rondingen. Om de flexibiliteit optimaal te benutten, wordt het gebruik met een KGS rubberen adapter aangeraden.

  

Productspecificaties

De schijf is verkrijgbaar in zeven verschillende korrelgroottes. De korrels 60, 120, 200 en 400 zijn gemaakt van metaal gebonden diamant, dit maakt de schijven ideaal om mee te schuren. De fijnere korrels 500, 1500 en 3000 zijn gemaakt van kunsthars-gebonden diamant en zijn zeer geschikt om mee te polijsten.  

 

Elke schijf is voorzien van een gekleurde achterzijde met klittenband, de kleur correspondeert met de korrel van de diamantschijf. De schijven zijn verkrijgbaar in diameter 100 mm met een asgat van 25 mm en zijn geschikt voor gebruik op een haakse slijper.

  

Voordelen KGS Telum® diamantpolijstschijf

Uitstekende levensduur

Zeer flexibel, perfect voor rondingen

Comfortabel in gebruik

 

Interesse? Neem contact met ons op

 

telum disc

 

 

KGS Speedline® Pronto diamantpolijstschijf

De KGS Speedline® Pronto diamantpolijstschijven bieden een uitstekende verhouding tussen prijs en levensduur/prestaties. De KGS Speedline® Pronto polijstschijven zijn perfect voor het nat polijsten van verschillende materialen, zoals graniet, terrazzo, composiet, beton en marmer.

 

Productspecificaties 

De schijf is verkrijgbaar in zeven verschillende korrels. De korrels geven de grofheid van de diamantschijf aan, hoe hoger het getal hoe fijner de korrel. De polijstschijven kunnen zowel stapsgewijs als apart van elkaar gebruikt worden. De schuurschijven in de korrels 60, 120, 200 en 400 zijn geschikt voor het schuren/zoeten en de korrels 800, 1500 en 3000 zijn voor het polijsten. 

 

De KGS Speedline® Pronto polijstschijven zijn voorzien van een gekleurde achterzijde met klittenband, de kleur correspondeert met de korrel van de diamantschijf. De schijven zijn verkrijgbaar in diameter 100 mm met een asgat van 25 mm en zijn geschikt voor gebruik op een haakse slijper.

  

Voordelen KGS Speedline® Pronto

Universeel

Agressief schuren

Zeer goede polijstresultaten

Snelle materiaalafname

Uitstekende prijs-prestatieverhouding

 

speedline pronto

 

 

KGS Speedline® ORG diamantpolijstschijf

De Speedline® ORG is dankzij zijn uitstekende prestaties erg populair onder steenbewerkers. Het speciale blokvormige design, de hoge hars-/ diamantconcentratie en unieke hardheid verzekeren een uitstekende

glans, lange levensduur en snel resultaat.

 

Productspecificaties

De schijf is verkrijgbaar in zeven verschillende korrels. De korrels geven de grofheid van de diamantschijf aan, hoe hoger het getal hoe fijner de korrel. De polijstschijven kunnen zowel stapsgewijs als apart van elkaar gebruikt worden. De schuurschijven in de korrels 5060, 120, 200 en 400 zijn geschikt voor het schuren/zoeten en de korrels 800, 1500 en 3000 zijn voor het polijsten. BUFF 10000 is de meest fijne polijstschijf en creëert een natuurlijke en duurzame glans op de materialen.

 

De KGS Speedline® ORG polijstschijven zijn voorzien van een gekleurde achterzijde met klittenband, de kleur correspondeert met de korrel van de diamantschijf. De schijven zijn verkrijgbaar in diameter 100  en 125 mm met een asgat van 25 mm. Diameter 125 schijven zijn ideaal voor het werken op grote oppervlakken. Deze afmeting is dan ook zeer geliefd bij beton- en terrazzospecialisten. De schijven zijn geschikt voor gebruik op een haakse slijper.

 

Voordelen KGS Speedline® ORG polijstschijven

Optimaal randbewerkingsresultaat

Perfect schuurgereedschap

Diameter 125 is ideaal voor grotere oppervlakken (terrazzo)

 

speedline org

 

 

KGS manuele SF-systemen voor polijsten

KGS Speedline® MP+ en Speedline® EGP diamantschijven zijn het ideale alternatief voor conventionele schuurstenen. Deze schijven bieden een uitstekende kwaliteit en een lange levensduur en zijn hierdoor goedkoper dan conventionele schuurstenen. Zowel de KGS Speedline® MP+ en Speedline® EGP zijn uitgerust met een SF-adapter. Deze adapter zorgt voor stabiliteit en gebruikscomfort. De KGS Speedline® EGP is zeer goed te combineren met de Speedline® MP+ serie. De Speedline® MP+ is speciaal ontwikkeld voor het schuren van facetten en rechte kanten. Voor het polijsten wordt, na gebruik van de Speedline® MP+ korrel 400, de KGS Speedline® EGP-serie aanbevolen. Deze schijven zorgen voor een uitstekend polijstresultaat.

 

Productspecificaties 

KGS Speedline® MP+ is verkrijgbaar in de korrels 60, 120, 200 en 400. De schijf heeft een diameter van 100 mm met een asgat van 25 mm en is geschikt voor gebruik op een haakse slijper.

 

De KGS Speedline® EGP is verkrijgbaar in de korrels 60, 120, 200, 400, 800, 1500, 3000 en 10000. Ook deze schijf heeft een diameter van 100 mm met een asgat van 25 mm en is geschikt voor gebruik op een haakse slijper.

 

Voordelen van de KGS Speedline® MP+ en de KGS Speedline® EGP in vergelijking met conventionele schuurstenen

Snellere materiaalafname

Minder zware belasting voor schuurmachine

Ergonomisch in gebruik

Gemakkelijke gereedschapswissels dankzij het SF-systeem

Kwalitatief hoogwaardige polijstresultaten

Goedkoper werken, dankzij een lange levensduur van de schijven

 

speedline mpspeedline EGP

 

 

Complete assortiment

Ons complete assortiment diamantgereedschappen vindt u in onze nieuwe steencatalogus. Deze kunt u vrijblijvend downloaden. Staat uw product er niet tussen of heeft u andere vragen, neem contact met ons op en wij helpen u graag.

 

Standing cover