Voor 15.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis!

 

0 items
Naar uw winkelmandje

 
Nieuwspagina
26 nieuwsberichten
Flexis Delta Triangle BL-1500 on Marble

Alles over diamantgereedschap (12) - Gereedschap voor fijn polijstwerk

Soms zijn er van de klussen die vragen om extreme nauwkeurigheid. Dit kan het schuren in hoeken zijn, maar ook andere moeilijk te bereiken plekken zoals in rondingen of geboorde gaten. In ons assortiment bieden wij diverse gereedschappen die speciaal geschikt zijn voor dit soort precisie klussen! Hieronder leest u welke oplossingen wij voor u hebben.

Lees meer
handpad

Alles over diamantgereedschap (11) - Manueel polijsten

Soms is het gebruik van machines niet praktisch of niet mogelijk. KGS DIAMOND biedt hiervoor een oplossing met een grote selectie aan gereedschappen voor schuren en polijsten met de hand! U kunt zo handmatig op moeilijk bereikbare oppervlakken, in hoeken en langs randen schuren. De potentiële gebruiksmogelijkheden zijn eindeloos, van klussen op natuursteen, composiet, keramiek tot op glas en beton. De gereedschappen van KGS zijn makkelijk in gebruik en kunnen vrijwel alles aan dankzij de 'Swiss Diamond Technology®', de veelzijdigheid en de brede toepassingsmogelijkheden.

 

Hieronder vindt u een compleet overzicht van ons aanbod handgereedschappen. Weten welk product wanneer het beste te gebruiken? Lees dan verder. 

Lees meer
Thuiswerken

Covid-19 maatregelen - oktober 2020

Beste relatie,

KGS gaat al vele maanden serieus met het Covid-19 virus om. Graag willen wij u op de hoogte brengen van de huidige maatregelen die bij KGS van kracht zijn.

 

Lees meer
polijstschijven nat

Alles over diamantgereedschap (10) - Polijstschijven voor nat gebruik

KGS beschikt over een breed programma polijstschijven voor nat gebruik. Als u marmer of hardsteen moet polijsten, gebruikt u het best een KGS Telum® polijstschijf, de grote flexibiliteit maakt de schijf perfect voor rondingen! De KGS Speedline® Pronto werkt snel en agressief en levert een mooie glans.

Hieronder vindt u een compleet overzicht van ons aanbod diamantschijven voor nat gebruik. Weten welke schijf wanneer het beste te gebruiken? Lees dan snel verder.  

Lees meer
Nieuwe catalogi-B

Nieuwe catalogus vol met gereedschap en accessoires

Zoals we vorige week al lieten weten hebben wij een nieuwe catalogus aan onze reeks catalogi toegevoegd,  “Gereedschap en accessoires voor de steenindustrie”. Deze catalogus is een aanvulling op onze eerder uitgegeven catalogus “Diamantgereedschap voor de steenindustrie”. Met deze twee catalogi heeft u alle producten binnen handbereik die elke professionele steenhouwer, keukenbladenproducent, keukenmonteur nodig heeft om van elke plaat steen een fantastisch eindproduct te maken of te monteren!

 

Benieuwd welke producten er in de nieuwe catalogus staan? Download de catalogus of lees verder voor meer informatie.

Lees meer
polijsten nat en droog_2

Alles over diamantgereedschap (9) - Polijstschijven voor nat en droog gebruik

Voor optimale polijstresultaten wordt water gebruikt bij het schuren of polijsten. Wanneer schuren of polijsten behalve in de werkplaats ook ter plekke moet gebeuren, is het soms niet mogelijk om water te gebruiken. Wij hebben hiervoor de oplossing: KGS Hybrid® diamantschijven! De schijven kunnen zowel nat als droog gebruikt worden.

 

Beschikt u over de mogelijkheid om water te gebruiken tijdens het schuren, gebruik dan water. De KGS Hybrid® polijstschijven hebben een uitstekende prestatie bij nat gebruik. Mocht de mogelijkheid voor nat gebruik er niet zijn, dan kunt u de diamantschijven ook prima gebruiken, deze leveren droog ook perfect resultaat. Een ideale combinatie dus! Maximaal resultaat in elke situatie met de KGS Hybrid® producten. Bekijk hieronder ons complete assortiment KGS Hybrid® schijven voor nat en droog gebruik.

Lees meer
polijsten droog schijven

Alles over diamantgereedschap (8) - Diamantpolijstschijven droog

KGS DIAMOND heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling en de productie van diamantgereedschappen voor droog schuren en polijsten. In de afgelopen jaren hebben wij een breed assortiment schuurproducten voor diverse technische toepassingen ontwikkeld. Zo is er de KGS Swiflex® CX schuurschijf, een duurzaam alternatief voor conventioneel schuurpapier. Maar wanneer er net wat meer materiaal moet worden weggeschuurd dan is de KGS Swiflex® XX de perfecte oplossing. Deze schijf heeft naast een uitstekende levensduur en afwerking ook een uitstekende prijs.

Hieronder leest u uitgebreide informatie over ons assortiment diamantschijven voor droog gebruik, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw toepassing.

Lees meer
Schuurschijven

Alles over diamantgereedschap (7) - Schuurschijven

Voor krachtig schuren van diverse materialen hebben we bij KGS DIAMOND diverse schuurschijven, zoals diamanten lamellenschijven, komschijven en vlakschijven. Deze schijven hebben een lange levensduur en leveren verbluffend resultaat. Hiermee schuurt u natuursteen, composiet, keramiek, tegels en zachtere materialen.

 

Voordat materiaal gepolijst wordt kan het nodig zijn dat het materiaal eerst voorgevormd moet worden, dit kan het maken van een facet zijn of het maken van een ronding in het materiaal. KGS Hybrid® flap discs zijn hiervoor uitstekend dankzij de agressiviteit en lange levensduur van de schijven.

 

Wij bieden drie nieuwe alternatieven voor kalibreren. Dankzij de flexibiliteit en agressiviteit bieden deze schijven meer mogelijkheden in vergelijking met gesinterde kalibreerschijven. Lees verder voor uitgebreide informatie over de diverse schuurschijven in ons assortiment.

Lees meer
boren_2

Alles over diamantgereedschap (6) - Diamantboren

Opzoek naar diamantboren? Wij hebben diverse soorten boren in ons assortiment. CNC-boren met een wanddikte van 1 mm om snel gaten te kunnen boren. Deze diamantboren zijn ideaal wanneer u op locatie of tijdens de productie nog snel een gat moet boren. Maar ook als u dik plaatmateriaal moet boren kunt u bij KGS terecht, hiervoor bieden wij robuuste kernboren aan. Mocht u tijdens de installatie van een keuken of badkamer onverwachts een wandcontactdoos moeten plaatsen, dan is de KGS RED™ K870 dozenboor hier zeer geschikt voor.

Hiernaast vindt u bij ons een breed assortiment boren speciaal geschikt voor keramische materialen, zoals, Dekton®, Lapitec® en Neolith®.  In het assortiment zitten zowel boren om nat als droog mee te boren. Bekijk hieronder ons complete assortiment diamantboren.

Lees meer
Hoofdstuk kantenpolijsten

Alles over diamantgereedschap (5) - Kantenpolijstschijven

KGS DIAMOND heeft verschillende schijven voor het polijsten van kanten met kantenpolijstmachines, zoals de KGS Speedline® EGP, die bekend is door de fantastische prestaties op graniet en andere materialen. Voor het maken van facet-randen adviseren wij de KGS Speedline® BEV-schijven aan, het gesloten patroon en de speciale binding zorgen voor strak en egaal facet.

 

Naast het gereedschap zijn ook de machine en het gebruikte materiaal van groot belang om een perfect resultaat te behalen. Ons team specialisten adviseert u graag over de juiste parameters en toerental om ervoor te zorgen dat de gereedschappen optimaal presteren. Klik hier om contact met ons op te nemen

 

Lees meer
Nieuwspagina
26 nieuwsberichten