Voor 15.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis!

 

0 items
Naar uw winkelmandje

 
Nieuwspagina
27 nieuwsberichten
Schuurschijven

Alles over diamantgereedschap (7) - Schuurschijven

Voor krachtig schuren van diverse materialen hebben we bij KGS DIAMOND diverse schuurschijven, zoals diamanten lamellenschijven, komschijven en vlakschijven. Deze schijven hebben een lange levensduur en leveren verbluffend resultaat. Hiermee schuurt u natuursteen, composiet, keramiek, tegels en zachtere materialen.

 

Voordat materiaal gepolijst wordt kan het nodig zijn dat het materiaal eerst voorgevormd moet worden, dit kan het maken van een facet zijn of het maken van een ronding in het materiaal. KGS Hybrid® flap discs zijn hiervoor uitstekend dankzij de agressiviteit en lange levensduur van de schijven.

 

Wij bieden drie nieuwe alternatieven voor kalibreren. Dankzij de flexibiliteit en agressiviteit bieden deze schijven meer mogelijkheden in vergelijking met gesinterde kalibreerschijven. Lees verder voor uitgebreide informatie over de diverse schuurschijven in ons assortiment.

Lees meer
boren_2

Alles over diamantgereedschap (6) - Diamantboren

Opzoek naar diamantboren? Wij hebben diverse soorten boren in ons assortiment. CNC-boren met een wanddikte van 1 mm om snel gaten te kunnen boren. Deze diamantboren zijn ideaal wanneer u op locatie of tijdens de productie nog snel een gat moet boren. Maar ook als u dik plaatmateriaal moet boren kunt u bij KGS terecht, hiervoor bieden wij robuuste kernboren aan. Mocht u tijdens de installatie van een keuken of badkamer onverwachts een wandcontactdoos moeten plaatsen, dan is de KGS RED™ K870 dozenboor hier zeer geschikt voor.

Hiernaast vindt u bij ons een breed assortiment boren speciaal geschikt voor keramische materialen, zoals, Dekton®, Lapitec® en Neolith®.  In het assortiment zitten zowel boren om nat als droog mee te boren. Bekijk hieronder ons complete assortiment diamantboren.

Lees meer
Hoofdstuk kantenpolijsten

Alles over diamantgereedschap (5) - Kantenpolijstschijven

KGS DIAMOND heeft verschillende schijven voor het polijsten van kanten met kantenpolijstmachines, zoals de KGS Speedline® EGP, die bekend is door de fantastische prestaties op graniet en andere materialen. Voor het maken van facet-randen adviseren wij de KGS Speedline® BEV-schijven aan, het gesloten patroon en de speciale binding zorgen voor strak en egaal facet.

 

Naast het gereedschap zijn ook de machine en het gebruikte materiaal van groot belang om een perfect resultaat te behalen. Ons team specialisten adviseert u graag over de juiste parameters en toerental om ervoor te zorgen dat de gereedschappen optimaal presteren. Klik hier om contact met ons op te nemen

 

Lees meer
cnc 2

Alles over diamantgereedschap (4)

Productiesnelheid en diversiteit aan materialen wordt steeds belangrijker op het gebied van CNC-gereedschappen. Samen met onze klanten hebben wij een aantal unieke producten ontwikkeld die aan deze voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld de KGS Speedline® MD Ø18, de ideale frees die minimaal verspant en de machine minimaal belast. Deze frees is zeer geschikt voor kleine radiussen. Met de rode KGS Speedline® MD high speed kan de processnelheid naar het maximale gebracht worden. Daarnaast is er de KGS Speedline® RT frees, verkrijgbaar in vier varianten voor verschillende soorten graniet, composiet en keramiek.

 

Het bereiken van maximale output is niet alleen afhankelijk van de vingerfrezen. Alle parameters, zoals machine, vacuüm, materiaal moeten perfect op elkaar afgestemd zijn. Onze technische specialisten adviseren u hier graag bij.

Lees meer
Kleine zagen 2

Alles over diamantgereedschap (3)

KGS DIAMOND heeft een breed assortiment diamantzagen voor haakse slijpers. Of u nu marmer, composiet, graniet of keramiek moet zagen, er is een geschikte zaag voor elk materiaal. KGS diamantzagen zijn gesinterd en galvanisch gebonden en geschikt voor droog gebruik op diverse materialen.

U kunt de zagen gebruiken om mee te zagen, kalibreren en schuren. Het assortiment is afgestemd op de nieuwste trends in de natuursteen-, bouw- en tegelmarkt. De meeste zagen uit ons assortiment zijn verkrijgbaar in een variant met M14-aansluiting om goed in hoeken te komen en snel te kunnen wisselen.

Lees meer
KGS Big saw cutting stone IMG_0092_maxWidth_1600_maxHeight_1600

Alles over diamantgereedschap (2)

KGS DIAMOND heeft een breed assortiment diamantzagen voor brugzagen, portiekzagen en CNC-zaagmachines. Of u nu marmer, composiet, graniet of keramiek moet zagen, er is een geschikte zaag voor elk materiaal. De diamantzagen zijn opgebouwd uit een zaagkern met asgat en diamantsegmenten.

De prestaties van de zagen hangen niet alleen af van de kwaliteit van het zaagblad, maar ook van de operator, de machine, de koeling en de zaagtafel. Voor advies kunt u contact opnemen met onze technische specialisten, zij adviseren u over de juiste zaag en het gebruik van de zaag.  

Lees meer
Telum pattern handpads_maxWidth_1600_maxHeight_1600

Alles over diamantgereedschap (1)

Onze catalogus staat bomvol diamantgereedschap in diverse korrels. Maar wat houden deze verschillende korrelgroottes nou precies in? 

 

Diamantgereedschap wordt gemaakt van synthetisch diamant. Het diamant wordt onder hoge tempraturen en hoge druk geproduceerd. De kristallen / diamantkorrels die bij deze methoden ontstaan worden gebruikt bij de productie van diamantgereedschap. De korrelgrofte van het gereedschap is gebaseerd op de gemiddelde diameter van de kristallen / diamantkorrels in micron.

 

De verschillende korrels geven dus aan hoe grof het diamant op het product is, hoe hoger het getal hoe fijner de korrel.  Een grove korrel zorgt voor meer materiaalafname en een ruwer oppervlak van het werkstuk. Een fijne korrel neemt minder materiaal af, maar zorgt voor een glad oppervlak met een mooie glans.

 

Lees meer
Standing cover NL

Vier gloednieuwe catalogi!

Het heeft even geduurd, achter de schermen hebben wij ons lang verheugd op dit moment, wij mogen onze reeks nieuwe catalogi aan u presenteren! De catalogi staan vol met diamantgereedschap, toebehoren en technische informatie.

Download hier uw catalogus

Lees meer
KGS Total Clean set

Nieuw! KGS Total Clean

Ideale set voor het reinigen van keukenbladen, wanden, vloeren en overige werkbladen van (natuur)steen of beton. De KGS Total Clean set bestaat uit één intensieve, één dagelijkse reiniger en wordt geleverd met één microvezeldoek.

Lees meer
Speedline ECO Frankfurt system.png

Nieuw | KGS Speedline® ECO Hardsteenset

Samen met professionals uit de markt hebben wij een manier gevonden om het zoeten en polijsten van hardsteen te vereenvoudigen. Combineer onze KGS Speedline® ECO schijven met een Frankfurt adapter met klittenband en de schijf kan gebruikt worden voor het zoeten en polijsten met een wandarmmachine.

Het werken met de KGS Speedline® ECO schijven op wandarmmachines is eenvoudig en biedt verschillende voordelen t.o.v. het werken met conventionele schuurstenen. Resultaten worden verbeterd, werkzaamheden verlopen sneller en dankzij de minimale druk van 0,5-1,0 bar is de belasting op de machine veel minder. Daarnaast is de levensduur van de KGS Speedline® ECO verbluffend! Ideaal voor het nat zoeten en polijsten van hardsteen.

Lees meer
Nieuwspagina
27 nieuwsberichten