Voor 15.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis!

 

0 items
Naar uw winkelmandje

 
25 August 2020

Alles over diamantgereedschap (6) - Diamantboren

boren_2

Diamantboren

Opzoek naar diamantboren? Wij hebben diverse soorten boren in ons assortiment. CNC-boren met een wanddikte van 1 mm om snel gaten te kunnen boren. Deze diamantboren zijn ideaal wanneer u op locatie of tijdens de productie nog snel een gat moet boren. Maar ook als u dik plaatmateriaal moet boren kunt u bij KGS terecht, hiervoor bieden wij robuuste kernboren aan. Mocht u tijdens de installatie van een keuken of badkamer onverwachts een wandcontactdoos moeten plaatsen, dan is de KGS RED™ K870 dozenboor hier zeer geschikt voor.

Hiernaast vindt u bij ons een breed assortiment boren speciaal geschikt voor keramische materialen, zoals, Dekton®, Lapitec® en Neolith®.  In het assortiment zitten zowel boren om nat als droog mee te boren. Bekijk hieronder ons complete assortiment diamantboren.

KGS CNC-boor

CNC-boren met een wanddikte van 1 mm, waarmee u met hoge snelheid door het materiaal kunt boren. De boren zijn geschikt voor gebruik op CNC-machines en boormachines (op statief). De boren zijn verkrijgbaar vanaf diameter 10 t/m 105 mm.

 

In uitzonderlijke gevallen kunnen de boren in combinatie met een M14-adapter ook op de haakse slijper gebruikt worden. Ideaal wanneer er op locatie nog een kraangat moet worden geboord. In ons assortiment vindt u een M14-adapter voor CNC-boren, met deze adapter kunt u de boor ook gebruiken op een haakse slijper met watertoevoer en M14-aansluiting.

 

Voordelen KGS CNC-boren

Sterke kwaliteit

Constructie met dunne wand van 1 mm

Scherpe randen

Geschikt om snel te boren

 

CNC Drill Ø 12x55 19824 CNC Drill Ø35x55 CNC Drill Ø100x55

 

Bekijk het complete aanbod KGS CNC-boren in onze webshop

 

KGS Kernboren

Kernboren zijn geschikt voor CNC-machines en conventionele boormachines. Ideaal voor het nat boren van graniet, terrazzo, composiet en marmer.

 

De boorlengte van de boren is 100 mm. De boren zijn verkrijgbaar in diverse diameters, vanaf diameter 10 t/m 90 mm. Boren met diameter 35 en kleiner zijn voorzien van een kroon en de boren met een grotere diameter zijn gesegmenteerd.

  

core drill Ø18 core drill Ø50 core drill Ø95

 

Bekijk het complete aanbod KGS kernboren in onze webshop

 

KGS RED™ K870 Diamantdozenboor

De KGS RED™ K870 boren worden gebruikt voor het aanbrengen van wandcontactdozen. Deze boren zijn

verkrijgbaar in diameter 68 en 82 mm. Beide afmetingen zijn geschikt voor gebruik op nieuwe machines met stofafzuiging vanaf de achterkant. De boren kunnen droog gebruikt worden.

 

Handig bij het gebruik van een dozen boor zijn een adapter, centreerboor en doorslagpen. Bij ons in het assortiment vindt u een set accessoires voor dozenboren met SDS+ adapter, centreerboor en doorslagpen (KGS RED™ K996) en een set met een zeskantadapter, centreerboor en doorslagpen (KGS RED™ K997).

 

Voordelen KGS RED™ K870 diamantdozenboor

Erg agressief dankzij het ontwerp van de diamantsegmenten

Extreem snel

Voorzien van gaten in de achterkant voor stofafzuiging

 

 K870 Ø68     K870 Ø82

 

Bekijk het complete aanbod KGS RED™ K870 diamantboren in onze webshop

 

KGS Betonboren

Gesegmenteerde diamantboren met een segmenthoogte van 9 mm. KGS RED™ K862 diamantboren zijn geschikt voor het nat boren van beton, klinkers, bakstenen en dakpannen.

 

De boorlengte van de boren is 400 mm. De boren zijn verkrijgbaar in diverse diameters, vanaf diameter 16 t/m 200 mm. Boren met diameter 40 en kleiner zijn voorzien van een kroon en de boren met een grotere diameter zijn gesegmenteerd.

 

Voordelen KGS RED™ K862 betonboren

Erg agressief dankzij de vorm en de positie van de diamantsegmenten

Extreem sterk

Lange levensduur bij nat gebruik

 

K862

 

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op

 

 

 

KGS Keramiekboren

Snel en gemakkelijk boren met de sterke, vacuüm brazed keramiekboren. De boren zijn perfect voor het boren in keramiek, maar ook uitstekend geschikt voor het boren in composiet en natuursteen. In ons assortiment vindt u drie soorten keramiekboren, twee versies om droog mee te boren en een versie om nat mee te boren. De diamantboren voor drooggebruik zijn te verkrijgen met M14-aansluiting voor gebruik op een haakse slijper en met zeskant-aansluiting voor gebruik op een (accu-)boormachine.

KGS RED™ K855 diamantboor voor droog boren

De boren hebben een M14-aansluiting voor gebruik op een haakse slijper. De boren, in Ø6, 8, 10 en 12 mm, zijn voorzien van was aan de binnenkant voor extra koeling. De overige diameters zijn voorzien van koelgaten.

 

De diamantboren zijn los verkrijgbaar vanaf diameter 6 t/m 105 mm. Daarnaast hebben wij twee mooie sets samengesteld voor een aantrekkelijke prijs. Een set van 4  KGS RED™ K855 diamantboren met diameters, 6, 8, 10 en 12 mm. Een set van 6 KGS RED™ K855 diamantboren verpakt in een handige koffer met boren in de diameters, 20, 35, 38, 43, 50 en 68 mm.

 

Voordelen KGS RED™ K855 diamantboor

Voor droog gebruik

Snel boren

Lange levensduur

 

 K855 koffer          K855 koffer binnenkant

 

Bekijk het complete aanbod KGS RED™ K855 diamantboren in onze webshop

     

KGS RED™ K856 diamantboor voor droog boren

De boren hebben een zeskant-aansluiting voor gebruik op (accu-)boormachines. De boren zijn voorzien van was aan de binnenkant voor extra koeling. De diamant boren zijn los verkrijgbaar in de diameters 6, 8, 10 en 12 mm, maar ook te koop in een voordelige set van vier boren.

 

Voordelen KGS RED™ K856 diamantboor

Voor droog gebruik

Snel boren

Lange levensduur

 

Set K856

 

Bekijk het complete aanbod KGS RED™ K856 diamantboren in onze webshop

 

KGS RED™ K857 diamantboor voor nat boren

KGS RED™ K857 diamantboor voor nat boren

De KGS RED™ K857 zijn geschikt voor het incidenteel nat boren in keramiek. De gunstige prijs-kwaliteit verhouding maakt de boren zeer geschikt voor iedere klusser. De boren zijn voorzien van een 6 mm schacht aansluiting, waardoor ze op iedere (accu)boormachine te gebruiken zijn.

 

De boren zijn verkrijgbaar in diverse diameters vanaf diameter 6 t/m 35 mm.

 

Voordelen KGS RED™ K857 diamantboor

Makkelijk boren, dankzij dunne wand

Goede koeling van de boren, zorgt voor een goede levensduur

Minimale verbranding en uitbraak door watertoevoer

 K857 Ø10K857 Ø22K857 Ø32

 

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op

 

KGS Boorgeleiders

Ideaal in combinatie met de KGS keramiekboren. De boorgeleiders voor tegels zijn verkrijgbaar in een versie voor 5-12 mm boren en voor 6-80 mm boren.

 

 KGS boorgeleider boormal_maxWidth_1500_maxHeight_1500_ppi_150 (1)          KGS RED Tile Drill Guide 6-80mm_maxWidth_1500_maxHeight_1500_ppi_150

 

Complete assortiment

Ons complete assortiment diamantgereedschappen vindt u in onze nieuwe steencatalogus. Deze kunt u vrijblijvend downloaden. Staat uw product er niet tussen of heeft u andere vragen, neem contact met ons op en wij helpen u graag.

 

Standing cover