Voor 15.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis!

 

0 items
Naar uw winkelmandje

 
01 September 2020

Alles over diamantgereedschap (7) - Schuurschijven

Schuurschijven

Schuurschijven

Voor krachtig schuren van diverse materialen hebben we bij KGS DIAMOND diverse schuurschijven, zoals diamanten lamellenschijven, komschijven en vlakschijven. Deze schijven hebben een lange levensduur en leveren verbluffend resultaat. Hiermee schuurt u natuursteen, composiet, keramiek, tegels en zachtere materialen.

 

Voordat materiaal gepolijst wordt kan het nodig zijn dat het materiaal eerst voorgevormd moet worden, dit kan het maken van een facet zijn of het maken van een ronding in het materiaal. KGS Hybrid® flap discs zijn hiervoor uitstekend dankzij de agressiviteit en lange levensduur van de schijven.

 

Wij bieden drie nieuwe alternatieven voor kalibreren. Dankzij de flexibiliteit en agressiviteit bieden deze schijven meer mogelijkheden in vergelijking met gesinterde kalibreerschijven. Lees verder voor uitgebreide informatie over de diverse schuurschijven in ons assortiment.

Diamanten lamellenschijven

 

KGS Hybrid® flap discs

KGS Hybrid® flap discs zijn opgebouwd uit een plastic body met metaalgebonden diamantlamellen. Dit maakt de schijven zeer agressief in vergelijking met de KGS Hybrid® T-schijven (zie hieronder).

 

De materiaalafname en de snelheid van de KGS Hybrid® diamant flap discs is vergelijkbaar met die van komschijven, maar de trillingen van de machine tijdens het gebruik zijn aanzienlijk minder. De flap discs zijn ideaal om mee te kalibreren en schuren, van grof tot fijn. Geschikt voor diverse materialen, zoals graniet, terrazzo, composiet, beton, keramiek en marmer. De KGS Hybrid® korrel 50 schijf is officieel geaccrediteerd voor Dekton® en andere keramische materialen.

 

KGS Hybrid® flap discs kunnen ook worden gebruikt voor het maken van facetten en voor het schuren van randen of oppervlakken. De KGS Hybrid® flap disc is verkrijgbaar in diameter 115 mm met asgat 22,23 mm in de korrels 50, 60, 120 en 200 of met M14-adapter in de korrels 50, 60, 120 en 200. De M14-aansluiting maakt de schijven ideaal om te gebruiken als vlaktool en voor het opruwen van oppervlakken die moeten worden verlijmd. De schijven zijn geschikt voor nat of droog gebruik op een haakse slijper.

 

Voordelen KGS Hybrid® flap discs

Agressieve en erg snelle materiaalafname

Comfortabel en soepel schuren, verminderde trilling in handen en armen in vergelijking met komschijven

Zeer lange levensduur

Stevig lichaam en stevige lamellen bieden precieze controle

Zuivere finish met precieze afkanting en randafwerking

Gemakkelijk te gebruiken dankzij de constante slijpdruk

 

 

Hybrid GR-50     Hybrid GN-60     Hybrid BK-120     Hybrid RD-200

 

Hybrid GR-50 M14     Hybrid GN-60 M14     Hybrid BK-120 M14     Hybrid RD-200 M14

 

 

 

KGS Hybrid® T flap discs

KGS Hybrid® T flap dics zijn opgebouwd uit een plastic body met metaalgebonden diamantlamellen, gecombineerd met siliciumcarbidelamellen. De focus van deze lamellenschijven ligt bij het kalibreren en schuren, van grof tot fijn.

 

De KGS Hybrid® T schijven zijn uiterst geschikt voor afbotten, maar ook perfect te gebruiken voor het schuren van randen en oppervlakken. Geschikt voor diverse materialen, zoals graniet, terrazzo, composiet, beton, keramiek en marmer. De KGS Hybrid® T-serie schuurt zachter dan de KGS Hybrid® serie (zie hierboven).

 

De KGS Hybrid® T flap disc is verkrijgbaar in diameter 115 mm met asgat 22,23 mm in de korrels 60, 120, 200 en 400. Geschikt voor nat of droog gebruik op een haakse slijper.

 

Voordelen KGS Hybrid® T flap discs

Snelle materiaalafname

Lange levensduur

Zacht gevoel, zuivere finish met precieze afkanting en randafwerking

Comfortabel en soepel schuren, verminderde trilling in handen en armen in vergelijking met komschijven

Gemakkelijk te gebruiken dankzij de constante slijpdruk

 

 

Hybrid T GN-60     Hybrid T BK-120     Hybrid T RD-200     Hybrid T YE-400

 

 

Kalibreerschijven

 

KGS Roma-schijf

KGS Roma-schijven met SF-aansluiting. Ideaal voor snel kalibreren. Deze kalibreerschijven hebben een lange levensduur en zijn agressief. Verkrijgbaar in diameter 100 mm in diverse korrelgroottes, korrel 10, 30, 50, 60 en 150. De schijven kunnen gebruikt worden voor het kalibreren van graniet, terrazzo, composiet, beton en marmer.

 

Geschikt voor nat gebruik op een haakse slijper.

 

Speedline RD - Roma

 

 

KGS Turbo-schijf

KGS Turbo-schijven met SF-aansluiting. Ideaal om snel meet te kalibreren. Deze kalibreerschijven hebben een lange levensduur en zijn zeer agressief (agressiever dan de KGS Roma-schijf). Verkrijgbaar in diameter 100 mm in diverse korrelgroottes, korrel 10, 30, 50 en 150. De schijven kunnen gebruikt worden voor het kalibreren van graniet, terrazzo, composiet, beton en marmer.

 

Geschikt voor nat gebruik op een haakse slijper.

 

Speedline TD - Turbo

 

 

Het perfecte alternatief voor kalibreren!

Wij bieden drie nieuwe diamantschijven voor kalibreren. Dankzij de flexibiliteit en agressiviteit bieden deze schijven meer mogelijkheden in gebruik in vergelijking met gesinterde kalibreerschijven (zie hierboven).

 

KGS Speedline® ECO korrel 30

Dankzij de zeer grove diamantbinding is de KGS Speedline® ECO korrel 30 uitstekend voor kalibreren, afvlakken en vormen. Geschikt voor diverse materialen, zoals graniet, terrazzo, composiet, beton en marmer.

 

De flexibiliteit en de agressiviteit zorgen voor een unieke combinatie en maken dat de KGS Speedline® ECO korrel 30 erg populair is bij steenbewerkers. De schijf is een goed alternatief voor gesinterde kalibreerschijven zoals de Roma-schijf. De KGS Speedline® ECO is flexibeler en biedt daardoor meer mogelijkheden voor steenbewerkers.

 

De schijf is verkrijgbaar in diameter 100 mm met een asgat van 25 mm. Voorzien van klittenband aan de achterzijde om de schijf eenvoudig te kunnen bevestigen op de machine. Geschikt voor nat gebruik op een haakse slijper.

 

Voordelen KGS Speedline® ECO

Goede prijs-prestatieverhouding

Veelzijdig

Lange levensduur

 

Interesse? Neem contact met ons op

 

Speedline ECO GR-30

 

 

KGS Hybrid® PRO korrel 30

De perfecte nieuwe keuze voor kalibreren!

Onze KGS Hybrid® PRO serie is uitgebreid met een korrel 30. Deze korrel heeft een zeer grove diamantbinding, waardoor de schijf ideaal is voor droog en nat kalibreren, afvlakken en vormen. Geschikt voor diverse materialen, zoals graniet, terrazzo, composiet, beton en marmer.

 

De flexibiliteit en de agressiviteit van de schijf zorgen voor een unieke combinatie. Dit maakt de KGS Hybrid® PRO erg populair onder steenbewerkers en een goed alternatief voor een gesinterde kalibreerschijf (Roma-schijf).

 

De schijf is verkrijgbaar in diameter 100 mm met een asgat van 15 mm. Voorzien van klittenband aan de achterzijde om de schijf eenvoudig te kunnen bevestigen op de machine. Geschikt voor nat of droog gebruik op een haakse slijper.

Interesse? Neem contact met ons op

 

Hybrid PRO GR-30

 

 

KGS Speedline® MP+ SF korrel 60

Ideaal voor het schuren of kalibreren als eerste bewerkingsstap op de zijkanten van keukenbladen, vensterbanken, zwembadranden, treden of hotelwastafels. De KGS Speedline® MP+ SF korrel 60 is ook erg geschikt om gladde facetten te maken in graniet, marmer, composiet, keramiek en beton.

 

De KGS Speedline® MP+ is uitgerust met een SF-adapter. Deze adapter zorgt voor stabiliteit en gebruikscomfort. De schijf is verkrijgbaar in diameter 100 mm met een asgat van 25 mm. Geschikt voor nat gebruik op een haakse slijper. 

Interesse? Bestel direct in de webshop

 

Speedline MP+ GN-60

 

 

Komschijven

 

KGS RED™ K878 diamant-komschijf

Diamant-komschijf met een opstelling van enkele rij segmenten met turbo-profiel. Het patroon van de segmenten met turbo-profiel zorgt voor een lange levensduur en goede slijpprestaties. De KGS RED™ K878 is ideaal voor het verwijderen van materiaal, het schuren van oppervlakken, randen en hoeken, het schuren van oneffen oppervlakken en toplagen. Geschikt voor diverse materialen, zoals graniet, terrazzo, composiet, beton en marmer.

 

Het slijpbeeld van de KGS RED™ K878 diamant-komschijf is ongeveer gelijk aan een korrelgrootte  50. De schijf is verkrijgbaar in diameter 100 mm met M14 adapter. De M14-adapter maakt snelle gereedschapswissels mogelijk. Geschikt voor droog gebruik op een haakse slijper.

 

Voordelen KGS RED™ K878 diamant-komschijf

Voor ruwe oppervlakken

Krachtige en agressief schuren

Toepassingen op verschillende materialen

Gemakkelijk hanteerbaar gereedschap

 

K878

 

KGS RED™ K898 diamant-komschijf

Diamant-komschijf met dubbele rij segmenten, voor professioneel gebruik. De schijf heeft een lange levensduur en levert zeer goede slijpprestaties. De KGS RED™ K898 is ideaal voor het schuren van oppervlakken, randen en hoeken, en het schuren van oneffen oppervlakken en toplagen van oppervlakken. Geschikt voor diverse materialen, zoals graniet, terrazzo, composiet, beton en marmer.

 

Ideaal voor professionals met veeleisend werk waarbij een extreem hoge mate van materiaalafname vereist is. Het slijpbeeld van de KGS RED™ K898 diamant-komschijf is ongeveer gelijk aan een korrelgrootte 50. De schijf is verkrijgbaar in diameter 125 mm met 22,23 mm asgat en in diameter 100, 115, 125 en 180 mm met M14-adapter. De M14-adapter maakt snelle gereedschapswissels mogelijk. Geschikt voor droog gebruik op een haakse slijper.

 

Voordelen KGS RED™ K898 diamant-komschijf

Dubbele rij segmenten voor gemakkelijk en krachtig schuren

Uitstekende kwaliteit

Agressief (d.w.z. kan een toplaag breken)

Uitstekend om oppervlakken te vlakken

 

K898

 

 

KGS RED™ K865 Diamant-komschijf

Diamant-komschijf met turbosegmenten. Universele een veelzijdige komschijf, geschikt voor gebruik op graniet, terrazzo, composiet, beton en marmer. De KGS RED™ K865 blinkt uit op zachte steensoorten, waar de komschijf uitstekende resultaten levert. De schijf is verkrijgbaar in diameter 125 mm met M14-adapter. De M14-adapter maakt snelle gereedschapswissels mogelijk. Geschikt voor droog gebruik op een haakse slijper.

 

Voordelen KGS RED™ K865 Diamant-komschijf

Universeel en veelzijdig

Schuren en zagen

Uitstekende resultaten op zachte steensoorten

Perfecte slijpresultaten

 

K865

Complete assortiment

Ons complete assortiment diamantgereedschappen vindt u in onze nieuwe steencatalogus. Deze kunt u vrijblijvend downloaden. Staat uw product er niet tussen of heeft u andere vragen, neem contact met ons op en wij helpen u graag.

 

Standing cover