Voor 15.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis!

 

0 items
Naar uw winkelmandje

 
22 March 2021

Alles over diamantgereedschap (15) - Vloer reiniging en onderhoud

KGS FLEXIS® vloerpads_nieuws pagina

Vloer reiniging en onderhoud

Voor het onderhouden en reinigen van vloeren hebben wij een speciale range producten ontwikkeld onder de naam  KGS FLEXIS® en KGS FLEXIS® HD. Deze pads kunnen uitstekend worden gebruikt op verschillende vloertypes, zoals terrazzo, marmer, graniet, beton en keramische tegels. De pads kunnen zowel nat als droog gebruikt worden, bij lage of hoge snelheden en met lichte of zware apparatuur. Er is geen andere technologie verkrijgbaar die kan tippen aan het KGS FLEXIS®- en KGS FLEXIS® HD assortiment! Hieronder leest u meer informatie over onze range KGS FLEXIS® vloerpads.

KGS FLEXIS®

De KGS FLEXIS® technologie voor het reinigen en onderhouden van vloeren combineert hoogkwalitatieve materialen, wetenschap, praktijkervaring en de 'Swiss Diamond Technology®' mindset, en levert zo de best mogelijke oplossingen. Resultaat is een revolutionair reinigingspadmateriaal die het mogelijk maakt om de pads agressief in te zetten en sneller te werken dan normaal, wat tijd en geld bespaart.

 

De vloerpads zijn ontworpen, ontwikkeld en getest voor de allerbeste resultaten. De pads maken uw reinigings- en onderhoudswerkzaamheden eenvoudiger. De KGS FLEXIS® vloerpads zijn verkrijgbaar in acht verschillende korrelgroottes. Korrel 400, 800, 1500 en 3000 maken deel uit van de standaardlijn, een vierstappensysteem voor reiniging en onderhoud. Deze pads zijn door hun unieke technische eigenschappen de ultieme oplossing voor het dagelijks reinigen en polijsten van vloeren. Als aanvulling op het vierstappensysteem, dat in 90% tot 95% van de gevallen goed zou moeten werken, zijn er de pads in de korrels 100, 200, 350 en 8000. Korrel 100, 200 en 350 zijn grove pads die voor het vierstappensysteem gebruikt kunnen worden. Korrel 8000 is een ultrafijne pad en perfect te gebruiken na het vierstappensysteem voor een diepe glans.

 

Producteigenschappen

Dikke, sterke pads van 20 mm

Consistente afwerking op alle oppervlakken

Bewezen, duurzame resultaten

Geschikt voor: Terrazzo, marmer, graniet, beton, keramische tegels, vinyl, pvc, linoleum, epoxy- en acrylvloeren

Verkrijgbaar in diverse afmetingen, vanaf diameter 6’’ / 152 mm tot en met diameter 27’’ / 686 mm en alle afmetingen er tussenin.

Standaardlijn KGS FLEXIS® vloerpads

Stap 1 - Grove korrel 400, rode pad

Korrel 400 is geschikt voor het uitvoeren van zware oppervlakrenovatiewerken. De pad is bedoeld voor diepe reiniging en als basis om een goed startpunt te hebben voor de rest van het proces.

 

Te gebruiken voor: Ruwe of erg vuile oppervlakken, als processtarter / incidenteel gebruik

 

Stap 2 – Medium korrel 800, blauwe pad

Korrel 800 kan worden gebruikt voor diepe reiniging en produceert tegen een lage kostprijs een licht

reflecterende afwerking. Deze pad is het populairst voor grote industriële en commerciële toepassingen.

 

Te gebruiken voor: vloeren die veel belopen worden, stoffige, omgevingen en incidenteel diepe reiniging.

 

Stap 3 - Fijne korrel 1500, gele pad

Korrel 1500 is bedoeld voor dagelijks polijsten en reinigen. Deze pad creëert een heldere reflecterende glans.

Te gebruiken voor: onderhoud van alle type vloeren, geeft een normale afwerking. Gebruik deze pad dagelijks voor een hoge glans. 

 

Stap 4 - Erg fijne korrel 3000, groene pad

Korrel 3000 is de laatste stap in het reinigingsproces, deze pad wordt nat of droog gebruikt. Korrel 3000 zorgt voor een uitstekend polijstresultaat en voor de hoogst mogelijke glans. Bij dagelijks gebruik zal het polijsteffect behouden blijven en nog verbeteren.

 

Te gebruiken voor: het reinigen en polijsten van alle type vloeren. Gebruik deze pad dagelijks voor een extra hoge glans.

 

 KGS FLEXIS® vloerpads_standaardlijn

 

Interesse? Binnenkort zijn de KGS FLEXIS® vloerpads ook in onze webshop verkrijgbaar. Voor nu kunt u contact opnemen met onze klantenservice, zij helpen u graag!

 

Download onze catalogus voor prijsinformatie.

Speciale lijn KGS FLEXIS® vloerpads

Agressieve korrel 100, zwarte pad,

Korrel 100 is de meest agressieve pad in het assortiment. Deze pad wordt specifiek gebruikt in combinatie met een geschikte chemische oplossing voor de extreem zware reiniging van zwaar vervuilde vloeren met vet en olie, minerale of rubberen afzettingen.

 

Zeer grove korrel 200, oranje pad,

Korrel 200 is bedoeld voor zware vervuiling, waarbij de omvang van de vervuiling de agressieve korrel 100 niet nodig heeft. De pad wordt vaak gebruikt voor oppervlaktereiniging van achtergebleven voeg- en vulmiddel op gezoete travertinvloeren. Hiervoor wordt alleen water gebruikt. Gebruik de pad in combinatie met een ontvetter op oppervlakken die met vet en olie vervuild zijn.

 

Grof plus korrel 350, bruine pad

Bruine pad met korrel 350 is een krachtige reinigingspad voor vervuilde oppervlakken waar korrel 400 niet grof genoeg is. De pad kan worden gebruikt voor het verwijderen van zeer lichte polymeer coatings. Het kan zijn dat er een afbijtmiddel nodig is om de polymeerstructuur af te breken en het verwijderen te vergemakkelijken. Het materiaal van de pad is mogelijk niet geschikt voor sommige chemische afbijtmiddelen. Test daarom altijd eerst op een klein oppervlak voor het gebruik op grote schaal.

 

Ultrafijne korrel 8000, crèmekleurige pad,

Korrel 8000 wordt gebruikt voor nat of droog polijsten. De pad geeft het oppervlak een diepe

glans die ook wel ‘wet look’ wordt genoemd. Wanneer korrel 8000 dagelijks in combinatie met korrel 3000 wordt gebruikt, blijft de diepe polijstglans behouden of verbeterd deze alleen nog maar meer.

 

KGS FLEXIS® vloerpads_speciale lijn
 

Interesse? Binnenkort zijn de KGS FLEXIS® vloerpads ook in onze webshop verkrijgbaar. Voor nu kunt u contact opnemen met onze klantenservice, zij helpen u graag!

 

Download onze catalogus voor prijsinformatie.

KGS FLEXIS® HD vloerpads

Dunne en sterke vloerpads,  gemaakt met dezelfde technologie als de KGS FLEXIS® pads. De rechthoekige KGS FLEXIS® vloerpads zijn speciaal ontwikkeld voor intensief oscillerende vloermachines en reinigingsapparatuur.

 

De ultieme oplossing voor het dagelijks reinigen en polijsten van vloeren, dankzij de unieke technische eigenschappen. Superieure prestaties in vergelijking met standaard vliespads op oscillerende machines. De belangrijkste voordelen zijn een lange levensduur en tweemaal sneller werken dan de concurrentie. Het KGS FLEXIS® HD systeem is gemakkelijk in gebruik, veelzijdig en kostenbesparend. Met uw rechthoekige vloerreinigingsapparatuur kunt u vloeren van beton, terrazzo en natuursteen reinigen, onderhouden en polijsten.

 

In het algemeen volstaan slechts 5 passages per korrel met deze dunne maar erg sterke 10 mm pads met open weefpatroon, geproduceerd in Europa.

 

Het KGS FLEXIS® HD padsysteem is ongelooflijk veelzijdig, vrij van chemicaliën en maakt het gebruik van dure afwerkingsproducten op polymeerbasis overbodig. KGS FLEXIS® HD onderhoudt populaire terrazzo- en steenoppervlakken met gemak, slechts gebruikmakend van water. Uitzonderlijke productiviteitswinsten, met lange levensduur en hoge glans. Minder padwissels betekent minder

werkonderbrekingen, minder uitvaltijd en langdurige resultaten met minder overheadkosten. Bij het reinigen of onderhouden van uw vloer bent u verantwoordelijk voor de veiligheid en het gebruik ervan. U houdt het risico onder controle terwijl u het algemene uiterlijk van uw vloeren verbetert.

 

De pads zijn verkrijgbaar in zeven verschillende korrels van grof naar fijn zijn dit: agressieve korrel 100 (zwart), zeer grove korrel 200 (oranje), grove korrel 400 (rood), medium korrel 800 (blauw), fijne korrel 1500 (geel), zeer fijne korrel 3000 (groen) en de ultra fijne korrel 8000 (crèmekleurig).

 

KGS FLEXIS® HD vloerpads zijn verkrijgbaar in cirkel en in rechthoek vorm.

De cirkelvormige pads zijn verkrijgbaar vanaf diameter 3’’ / 75 mm tot en met diameter 17‘’ / 432 mm. De rechthoekige pads zijn verkrijgbaar vanaf 8’’x4,5’’ / 210x115 mm tot en met 32’’x14’’ / 810x360 mm.

 KGS FLEXIS® vloerpads HD

 

Interesse? Binnenkort zijn de KGS FLEXIS® HD vloerpads ook in onze webshop verkrijgbaar. Voor nu kunt u contact opnemen met onze klantenservice, zij helpen u graag!

 

Download onze catalogus voor prijsinformatie.

Complete assortiment

Ons complete assortiment diamantgereedschappen vindt u in onze nieuwe steencatalogus. Deze kunt u vrijblijvend downloaden. Staat uw product er niet tussen of heeft u andere vragen, neem contact met ons op en wij helpen u graag.

 

floor cleaning

 

 Note: International customers; please visit www.kgs.swiss and contact one of our KGS subsidiaries via www.kgs.swiss/members