Voor 15.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis!

 

0 items
Naar uw winkelmandje

 
08 September 2020

Alles over diamantgereedschap (8) - Diamantpolijstschijven droog

polijsten droog schijven

Diamantpolijstschijven om droog mee te schuren

KGS DIAMOND heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling en de productie van diamantgereedschappen voor droog schuren en polijsten. In de afgelopen jaren hebben wij een breed assortiment schuurproducten voor diverse technische toepassingen ontwikkeld. Zo is er de KGS Swiflex® CX schuurschijf, een duurzaam alternatief voor conventioneel schuurpapier. Maar wanneer er net wat meer materiaal moet worden weggeschuurd dan is de KGS Swiflex® XX de perfecte oplossing. Deze schijf heeft naast een uitstekende levensduur en afwerking ook een uitstekende prijs.

Hieronder leest u uitgebreide informatie over ons assortiment diamantschijven voor droog gebruik, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw toepassing.

KGS Swiflex® CX diamantpolijstschijf

Een duurzaam alternatief voor conventioneel siliciumcarbideschuurpapier, dankzij de lange levensduur van de schijven. De KGS Swiflex® CX diamantpolijstschijven kunnen worden gebruikt op graniet, terrazzo, marmer, composiet en beton. Daarnaast zijn de schijven ook zeer goed te gebruiken voor het schuren en polijsten van keramiek. Ideaal voor het afkanten en het schuren van randen, maar ook prima te gebruiken voor het schuren van oppervlakken.

 

Verkrijgbaar in zeven verschillende korrelgroottes. De korrels geven de grofheid van de diamantschijf aan, hoe hoger het getal hoe fijner de korrel. De KGS Swiflex® CX polijstschijven kunnen zowel stapsgewijs als apart van elkaar gebruikt worden. De korrels 60, 120, 200 en 400 zijn geschikt voor het schuren/zoeten en de korrels 800, 1500 en 3000 zijn ideaal om mee te polijsten.

 

De polijstschijven bestaan uit meerdere lagen kunsthars-gebonden diamant. Elke schijf is voorzien van een gekleurde achterzijde met klittenband, de kleur correspondeert met de korrel van de diamantschijf. De KGS Swiflex® CX schijven zijn verkrijgbaar in diameter 100 mm met een asgat van 15 mm.  Geschikt voor droog gebruik op een haakse slijper.

 

Voordelen KGS Swiflex® CX schijven

Lange levensduur in vergelijking met siliciumcarbideschuurpapier

Snel schuren en polijsten

Zorgt snel voor een afwerking met hoge glans

De afwerking zal vrij zijn van het 'sinaasappelschileffect'

De natuurlijke steenkleur blijft hetzelfde zelfs na het polijsten, zo blijft wit marmer echt wit

Efficiënter schuurproces in vergelijking met conventioneel Siliciumcarbideschuurpapier

 

Klik hier om  het assortiment KGS Swiflex® CX schijven te bekijken

 

cx

 

 

KGS Swiflex® XX diamantpolijstschijf

De KGS Swiflex® XX schijven zijn snel en agressief! Een eenvoudig schuurproces met optimale resultaten. Ideaal voor het schuren van randen, oppervlakken en voor het afkanten van diverse materialen. Geschikt voor graniet, terrazzo, marmer, keramiek, composiet en beton.

 

Schuren met KGS Swiflex® XX schijven geeft een hoogglansafwerking, zonder verkleuring van het materiaal. De diamantpolijstschijven bestaan uit meerdere lagen kunsthars-gebonden diamant en hebben een uniek KGS ontwerp. Elke schijf is voorzien van een gekleurde achterzijde met klittenband, de kleur correspondeert met de korrel van de diamantschijf. De KGS Swiflex® XX schijven zijn verkrijgbaar in diameter 100 mm met een asgat van 15 mm.  Geschikt voor droog gebruik op een haakse slijper.   

 

De KGS Swiflex® XX schijf is verkrijgbaar in zeven verschillende korrelgroottes. De korrels geven de grofheid van de diamantschijf aan, hoe hoger het getal hoe fijner de korrel. De KGS Swiflex® XX polijstschijven kunnen zowel stapsgewijs als apart van elkaar gebruikt worden. De korrels 60, 120, 200 en 400 zijn geschikt voor het schuren/zoeten en de korrels 800, 1500 en 3000 zijn ideaal om mee te polijsten.

 

Voordelen KGS Swiflex® XX schijven

Zeer snel en agressief schuren en polijsten

Extreem lange levensduur, veelzijdige toepassing

Creëert snel een hoogglansafwerking

Geen verkleuring, zelfs niet na het polijsten, de natuurlijke steenkleur blijft hetzelfde, zo blijft wit marmer echt wit

 

Klik hier om  het assortiment KGS Swiflex® XX schijven te bekijken

 

xx

 

 

Keramiek mat schuren in slechts drie stappen!

KGS 3-stapssysteem is perfect voor het maken van facetten op keramische keukenbladen en tegels. Ideaal voor het ruw, medium en mat schuren van kanten. Het drie stapssysteem is ook goed te gebruiken voor het opschuren van versteksnedes en tegelranden. Ideaal om op locatie te gebruiken.

 

Het systeem bestaat uit drie verschillende diamantschijven die opeenvolgend gebruikt kunnen worden voor het beste resultaat. Stap 1 is het grof schuren van uw keramische oppervlak met de KGS Swiflex® TX diamantschijf (korrel 60). Daarna volgt stap 2: het medium schuren met de KGS Swiflex® XX diamantschijf (korrel 120). Als derde en laatste stap gebruikt u de KGS Swiflex® CX diamantschijf (korrel 200) om het oppervlak mat te schuren.

 

Alle drie de schijven zijn verkrijgbaar in diameter 100mm met een asgat van 15 mm en voorzien van klittenband aan de achterzijde. Geschikt voor droog gebruik op een haakse slijper.

 

tx 60        xx        cx 200

 

 

KGS Swiflex® QS K-Loc diamantschijf

Kleine flexibele diamantschijf met een diameter van 50 mm. Ideaal voor fijn schuur- en polijstwerk. Met de KGS Swiflex® QS K-Loc schijf kunt u moeilijk te bereiken plekken en kleine oppervlakken eenvoudig schuren en polijsten. De schijven zijn voorzien van een K-Loc bevestigingssysteem. Dit systeem zorgt voor een goede verbinding tussen de schijf en de adapter.

 

De KGS Swiflex® QS K-Loc schijf is verkrijgbaar in zeven verschillende korrelgroottes. De korrels geven de grofheid van de diamantschijf aan, hoe hoger het getal hoe fijner de korrel. De KGS Swiflex® XX polijstschijven kunnen zowel stapsgewijs als apart van elkaar gebruikt worden. De korrels 60, 120, 200 en 400 zijn geschikt voor het schuren/zoeten en de korrels 500, 1500 en 3000 zijn ideaal om mee te polijsten.

 

De KGS Swiflex® QS K-Loc-schijven kunnen worden gebruikt op de pneumatische PSK-3-slijpmachine een uiterst compact en krachtige handmachine.

 

Voordelen van de KGS Swiflex® QS K-Loc-schijven

Snelle gereedschapswissels dankzij het K-loc systeem

Agressief

Compact

 

Interesse? Neem contact met ons op

 

swiflex QS k-loc

 

 

Complete assortiment

Ons complete assortiment diamantgereedschappen vindt u in onze nieuwe steencatalogus. Deze kunt u vrijblijvend downloaden. Staat uw product er niet tussen of heeft u andere vragen, neem contact met ons op en wij helpen u graag.

 

Standing cover