Voor 15.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis!

 

0 items
Naar uw winkelmandje

 
15 September 2020

Alles over diamantgereedschap (9) - Polijstschijven voor nat en droog gebruik

polijsten nat en droog_2

Polijstschijven voor nat en droog gebruik

Voor optimale polijstresultaten wordt water gebruikt bij het schuren of polijsten. Wanneer schuren of polijsten behalve in de werkplaats ook ter plekke moet gebeuren, is het soms niet mogelijk om water te gebruiken. Wij hebben hiervoor de oplossing: KGS Hybrid® diamantschijven! De schijven kunnen zowel nat als droog gebruikt worden.

 

Beschikt u over de mogelijkheid om water te gebruiken tijdens het schuren, gebruik dan water. De KGS Hybrid® polijstschijven hebben een uitstekende prestatie bij nat gebruik. Mocht de mogelijkheid voor nat gebruik er niet zijn, dan kunt u de diamantschijven ook prima gebruiken, deze leveren droog ook perfect resultaat. Een ideale combinatie dus! Maximaal resultaat in elke situatie met de KGS Hybrid® producten. Bekijk hieronder ons complete assortiment KGS Hybrid® schijven voor nat en droog gebruik.

KGS Hybrid® PRO diamantpolijstschijf

KGS Hybrid® PRO diamantpolijstschijf, voor droog en nat schuren. De polijstschijven kunnen gebruikt worden voor o.a. natuursteen, beton, keramiek en composiet. Zeer geschikt voor het bewerken van randen en oppervlakten. De polijstschijven zijn verkrijgbaar voor zowel het grove schuurwerk als voor de fijne afwerking en alle stappen er tussenin. De Hybrid® Pro wordt speciaal aanbevolen voor hardsteen.

 

De schijven zijn verkrijgbaar vanaf korrel 30 tot en met korrel 10000. De korrels geven de grofheid van de diamantschijf aan, hoe hoger het getal hoe fijner de korrel. De polijstschijven kunnen zowel stapsgewijs als apart van elkaar gebruikt worden. De schuurschijven in de korrels 50, 60, 120, 200 en 400 zijn geschikt voor het schuren/zoeten en de korrels 800, 1500 en 3000 zijn voor het polijsten. BUFF 10000 is de meest fijne polijstschijf en creëert een natuurlijke en duurzame glans op de materialen. Wij bieden een licht en een donker gekleurde versie van korrel 10000 aan. De lichte versie is voor het afwerken van lichtgekleurde materialen (bijv. marmer) en de donkere versie is voor de afwerking van donkere materialen (bijv. graniet).

 

Ons assortiment is onlangs uitgebreid met de KGS Hybrid® PRO korrel 30, de perfecte nieuwe keuze voor kalibreren! Deze korrel heeft een zeer grove diamantbinding, waardoor de schijf ideaal is voor droog en nat kalibreren, afvlakken en vormen van verschillende materialen. De flexibiliteit en de agressiviteit zorgen voor een unieke combinatie. Dit maakt de KGS Hybrid® PRO erg populair onder steenbewerkers.

 

De KGS Hybrid® PRO polijstschijven bestaan uit meerdere lagen kunsthars-gebonden diamant, wat een hoogglansafwerking oplevert zonder verkleuring van het materiaal. Elke schijf is voorzien van een gekleurde achterzijde met klittenband, de kleur correspondeert met de korrel van de diamantschijf. De schijven zijn verkrijgbaar in diameter 100 mm met een asgat van 15 mm en zijn geschikt voor gebruik op een haakse slijper.

 

Technische specificaties

Aanbevolen snelheid voor de korrels 50 t/m 400 is 3500-4500 rpm, maximaal 45/ms.

Aanbevolen snelheid voor de korrels 800 t/m 10000 is 3000-3500 rpm, maximaal 45/ms.

 

Voordelen KGS Hybrid® PRO

Snel schuren en polijsten

Goede rand- en oppervlakkwaliteit

Optimale afwerking met de korrel 10000

Perfect op/voor rechte hoeken

Fantastisch resultaat op hardsteen

 

 

Hybrid PRO 30Hybrid PRO 50Hybrid PRO 60Hybrid PRO 120Hybrid PRO 200Hybrid PRO 400

 

Hybrid PRO 800Hybrid PRO 1500Hybrid PRO 3000Hybrid PRO buff lightHybrid PRO buff dark

 

 

KGS Hybrid® PRO CLS-diamantpolijstschijf

KGS Hybrid® PRO schijven met CLS-systeem. Het uniek centreringssysteem zorgt ervoor dat de schijf altijd perfect gecentreerd is, waardoor een optimale glans en een fantastisch eindresultaat wordt bereikt. Dankzij het CLS-systeem kunnen de schijven snel worden gewisseld. Ook verhoogt het systeem de levensduur van de polijstschijven.

 

De korrels geven de grofheid van de diamantschijf aan, hoe hoger het getal hoe fijner de korrel. De polijstschijven kunnen zowel stapsgewijs als apart van elkaar gebruikt worden. De schijven zijn verkrijgbaar vanaf korrel 50 tot en met korrel 10000. Elke schijf is voorzien van een gekleurde achterzijde met klittenband, de kleur correspondeert met de korrel van de diamantschijf. De schijven zijn verkrijgbaar in diameter 100 mm met een asgat van 8 mm en zijn geschikt voor gebruik op een haakse slijper.

 

Voordelen KGS Hybrid® PRO CLS-diamantpolijstschijf

Met CLS (Centre Locking System) voor het gemakkelijk positioneren van de schijven

Snelle gereedschapswissel

Perfect schuurgereedschap

Goede polijstresultaten

 

 

Hybrid PRO buff 50 clsHybrid PRO buff 60 clsHybrid PRO buff 120 clsHybrid PRO buff 200 clsHybrid PRO buff 400 cls

 

Hybrid PRO buff 800 clsHybrid PRO buff 1500 clsHybrid PRO buff 3000 clsHybrid PRO buff light clsHybrid PRO buff dark cls

 

 

 

KGS Hybrid® SR-diamantpolijstschijf

Met de KGS Hybrid® SR diamantpolijstschijven bereikt u geweldige polijstresultaten in slechts 3 stappen. Stap 1 voor het schuren, stap 2 voor het fijn schuren en stap 3 voor het polijsten.

 

De KGS Hybrid® SR schijven zijn uiterst geschikt voor het schuren en polijsten van randen en oppervlakken. Ideaal voor kleine polijst werkzaamheden die nog snel op locatie uitgevoerd moeten worden. KGS Hybrid® SR schijven kunnen worden gebruikt op natuursteen, keramiek, composiet, beton, marmer en Belgische hardsteen. De schijven zijn verkrijgbaar in diameter 100 mm met een asgat van 15 mm en zijn voorzien van klittenband aan de achterzijde. Geschikt voor gebruik op een haakse slijper.

 

Voordelen

Snel schuren en polijsten

Lange levensduur

Fantastisch resultaat in slechts 3 stappen

 

Extra

Als extra toevoeging is er ook een “stap 0” van de KGS Hybrid® SR verkrijgbaar. Deze schijf kan worden gebruikt voorafgaand aan het 3-stappensysteem. Werkt perfect voor zeer ruwe oppervlakken die moeten worden gekalibreerd of vormgegeven.

 

Interesse? Neem contact met ons op

 

 

Hybrid sr step 0Hybrid sr step 1Hybrid sr step 2Hybrid sr step 3

 

 

Complete assortiment

Ons complete assortiment diamantgereedschappen vindt u in onze nieuwe steencatalogus. Deze kunt u vrijblijvend downloaden. Staat uw product er niet tussen of heeft u andere vragen, neem contact met ons op en wij helpen u graag.

 

Standing cover